Het DBM-team staat ter uwer beschikking.

Een sterk team, verjongd, vernieuwd en bovenal complementair. Zo dienen we iedere inwoner van onze gemeente. Onderstaand stellen we ons graag aan u voor.

Burgemeester & Lijsttrekker

Intussen is Harry 24 jaar burgemeester en heeft dus heel wat ervaring en wijsheid opgedaan in het besturen van onze gemeente. Vooral in het leiden van coalities, de eerste met VLD, Grim en Sp.a; de volgende legislatuur met CD&V en Grim, vervolgens met CD&V / NVA en Open VLD en nu tenslotte met NVA. Een hele opdracht: van een moeizame start naar een dynamisch, coherent en toch sober beleid. De vier legislaturen mogen geslaagd genoemd worden. Leiding geven is wellicht één van de aangeboren eigenschappen van Harry.

Het zat er in elk geval van jongs af aan in: kampleider KSA Oost-Westmalle, gouwleider KSA provincie Antwerpen, collegepresident in het St.-Albertuscollege Haasrode, voorzitter van de jeugdraad in Oostmalle, vertegenwoordiger van de jeugd in de cultuurraad, praeses van het Vlaams Rechtsgenootschap in Leuven, praeses van Leuven-Nederlands, studentenvertegenwoordiger in de Academische Raad te Leuven, gedurende 25 jaar voorzitter van KVC Oostmalle Sport, nog steeds voorzitter van het Comité Zalfen-kermis, medeoprichter van Paaptornooi De Speelhoven.

Sinds zijn burgemeesterschap schiet er omzeggens geen tijd meer over voor de hobby’s die hij zo graag vroeger beoefende: pompier zijn, bridgen, zingen.

Daartegenover staat dan weer dat het burgemeesterschap hem laat proeven van een zeer  bruisende gemeente, met wekelijks een waaier aan activiteiten van allerlei aard in Oost en in West, die hij zoveel mogelijk volgt.

Harry is een echte burgervader. Alom aanwezig, met oog en oor voor àlle Mallenaren, met appreciatie voor de vele verbindende initiatieven, formeel als het moet, gewoon dorps als het kan. Maar altijd even trots op Malle en op wat hijzelf en DBM ononderbroken, daadkrachtig en vaardig hebben verwezenlijkt.

68  jaar geleden in Oostmalle geboren, op 7 oktober 46 jaar geleden getrouwd te Westmalle met Lizette De Vos. Een minifusie tussen Oost en West. Vierentwintig jaar geleden bestond het gezin uit 4 kinderen: Griet, Hannelore, Lode en Pieter. Nu is het al verviervoudigd, er zijn niet alleen hun partners maar ondertussen ook 10 kleinkinderen. Dit maakt zowel de jeugdproblematiek als deze van de jonge gezinnen als deze van de actieve grootouders brandend actueel in de huiskamer.

Zijn beroep als advocaat brengt met zich mee dat hij veel belang hecht aan dossierkennis, aan objectiviteit, aan rechtvaardigheid. Terzelfdertijd zorgt het voor heel wat relativeringsvermogen. Met de inmiddels opgedane ervaring en het nog steeds aanwezige enthousiasme en doorzettingsvermogen wil Harry er nog eens zes jaar voor gaan om uw burgemeester van Malle te mogen zijn. Dat zou trouwens ook financieel het voordeligst zijn voor de gemeente, want dan moet Malle hem geen pensioen betalen.

Blijven dóórgaan dus, rechttoe, rechtaan!

Elisabeth Joris, schepen

Schepen

Elisabeth is in 2006 gestart bij DBM maar was voorheen al jaren verdienstelijk en gekend in onze leefgemeenschap Malle. Zij werd 54 jaar geleden als jongste in een gezin van acht geboren. Haar vader was niet alleen grondlegger van dit grote gezin maar ook van Etap. Elisabeth heeft haar eigen weg gekozen.

Als regentes LO was zij eerst werkzaam in diverse scholen in de Kempen. Tot 2013 was zij vervolgens aan de slag in de medische beeldvorming bij dr. Tailleu in St.-Antonius.

Sindsdien is zij voltijds schepen met als bevoegdheden: jeugd, onderwijs, sport, speelpleinwerking, mondiale zaken, dierenwelzijn. Tijd- en energierovende taken die zij met veel ijver en enthousiasme vervult. Voorbereiding, organisatie en bespreking binnen de vele vergaderingen en activiteiten van die diverse takken. Het bezoeken van alle kampen van de jeugdverenigingen, de zorg voor lokalen en terreinen, de organisatie van “de Speelplaneet”, afspraken rond tenten-fuiven, de aanleg van hondenweiden, de uitrusting van de speelpleinen en zopas nog van het park Torenhof – een echt pareltje –, de aankoop van turntoestellen, het welbevinden in de gemeentelijke basisschool de Horizon, de huurcontracten met de scholen voor de huur van sporthallen en atletiekterrein, de overeenkomst m.b.t. de sporthal Mintjens, het halen van de klimaatdoelstellingen, de samenwerking met ngo’s … Het is maar een greep uit de lange reeks bezigheden en acties van Elisabeth als schepen.

Een zeer gemotiveerde en toegewijde schepen, loyaal t.o.v. haar collega’s en de ambtenaren binnen haar sectoren. Een steun en toeverlaat voor de jeugdleiders, sportverantwoordelijken, onderwijskrachten, dierenvrienden, ontwikkelings-helpers.

Vooral een stuwende, sturende, motiverende kracht binnen DBM.

Net zoals zij dat in haar gezin is, met 2 jongvolwassen kinderen, die ook haar aandacht  vragen. Daarom tracht zij samen met haar man en kinderen toch nog wat tijd door te brengen met hun favoriete bezigheid: paardrijden. En als de mogelijkheid er is: even bijpraten in de Kasteelhoeve. Over koetjes en kalfjes, dieren blijven tenslotte haar bevoegdheid.

Elisabeth is paraat om er nog eens tenvolle 6 jaar voor te gaan. Stem op deze uitmuntende vertegenwoordiger van DBM!

Dries Van Dyck, schepen

Schepen

Dries is op 29/11/1975 als oudste van een tweeling geboren te Wilrijk. Omwille van de ietwat onverwachte grote gezinsuitbreiding zochten zijn ouders Luc en Greet Van Dyck–Jespers een grotere woning en al 41 jaar is Dries zijn ouders ontzettend dankbaar dat zij toen voor Malle gekozen hebben. Een gemeente waar sociale verbondenheid vanzelfsprekend is, waar hij zich als kind en jongeling zorgeloos, creatief en sportief heeft kunnen ontplooien.

Het verenigingsleven werd ten huize Van Dyck met de paplepel ingegeven: leren trommelen bij de harmonie St.-Laurentius, een balletje trappen bij Oostmalle Sport, deugnieterij bij de Chiro, pinten pakken in de Malmejo.

Momenteel is Dries nog actief lid van WTC Tornadospurters, van KVC Oostmalle Sport, van de VZW Domein de Renesse, van de Heemkundige Kring, van Renessound.

Anja Herygers is al vele jaren de sterke vrouw achter Dries. Samen hebben ze 2 kinderen: Noor en Bas, die het unieke DNA van onze gemeente hebben meegekregen en inmiddels als echte Van Dyckjes actief zijn in de Malse scholengemeenschap en jeugdverenigingen. Vrouw en kinderen staan achter Dries en bieden hem voldoende ruimte om zijn opdracht als schepen namens DBM in Malle op voortreffelijke wijze in te vullen.

Dries heeft niet alleen het unieke DNA van Malle in zich, maar ook dit van DBM. Al 18 jaar is Dries actief op het politieke toneel, waarvan de helft als schepen.

In 2010 geraakte alles in een stroomversnelling toen zijn “mentor” en goede vriend Jan Van Roey plots werd weggerukt uit het hart van Malle. Dries werd aangezocht om de taak van Jan over te nemen. Hij aarzelde geen seconde en trad met veel respect maar ook met veel ambitie in de voetsporen van Jan. Als schepen van cultuur, toerisme, internationale verbroedering, middenstand, bibliotheek en ICT leerde Dries onmiddellijk het klappen van de zweep. Hij bleef niet bij de pakken zitten en verdiepte zich in prangende dossiers en vraagstukken en ging met alle betrokken partijen rond de tafel zitten om zo de noden te bespreken. Ook deze legislatuur, met zowat dezelfde bevoegdheden als schepen als voorheen, is Dries op hetzelfde élan doorgegaan.

Dries doet zijn stinkende best om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de talloze activiteiten en initiatieven binnen het  culturele leven en bloeiende verenigingsleven van onze gemeente en om deze te ondersteunen.

Zo was hij één van de drijvende krachten bij evenementen, projecten en activiteiten, zoals 50 jaar tornado, 175 jaar molen, de parkavonden, de inrichting van de nieuwe bib, de bibburen, de vele toeristische activiteiten, de virtualisatie van het ICT-project van de gemeente, de nieuwe website, Facebook en Instagram, ondersteuning van de middenstand in beide deelgemeenten, de middenstandsmonitor, de verkoop van het Molenhuis, de braderij en nog zoveel meer.

Dries wil zich ook de komende jaren blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van een aangename vrijetijdsbeleving voor iedereen binnen onze gemeente. Er liggen nog heel wat uitdagingen in het verschiet zoals de realisatie van een nieuwe bibliotheek in Westmalle, voorziening van nieuwe socio-culturele ruimtes in Westmalle en verder Malle als toeristisch uithangbord van onze provincie nog beter promoten. Daarenboven mogen we de verdere uitbouw van ons bloeiend verenigingsleven en onze dynamische middenstand niet uit het oog verliezen. Dit is en blijft een prioriteit voor Dries en DBM. Kortom, er ligt heel wat werk op de plank en hiervoor rekent hij op uw steun. Geeft dan ook op 14 oktober uw stem aan DBM Malle en Dries Van Dyck!

The best is yet to come!

Kim Geys, gemeenteraadslid

Gemeenteraadslid

Kim, intussen 39 jaar, is een vertrouwd gezicht in ons dorp en dan vooral in onze sportieve middens. Turnen heeft haar jeugd beheerst, maar zij beheerste ook het turnen. Haar 15-jarige turncarrière leverde haar de titels op van provinciaal, Vlaams en Belgisch Kampioen en bracht haar als atlete doorheen gans Europa. Zij geeft nog steeds haar kunde door als trainster van de keurgroep bij Rap en Knap. Zij vindt het een heilige taak om zowel jongeren als ouderen meer te motiveren tot beweging.

Haar beroep, lerares lichamelijke opvoeding, ligt in het verlengde van haar hobby. Al 18 jaar geeft zij in het Mariagaarde Instituut in Westmalle les aan de leerlingen die de sportafdelingen volgen, meer specifiek: toestelturnen en dans.

Kim woont sinds 2006 wettelijk samen met Rik Nuyts en hun 2 kinderen Timo en Yoni. Rik hoort bij de betere Europese hindernislopers, een echte atleet, en de kinderen volgen de sportieve sporen van hun ouders in de atletiek- en in de turnwereld. Kim is terecht trots op haar gezin.

Kim was de voorbije legislatuur gemeenteraadslid, waar zij als nieuweling gestaag haar draai heeft gevonden en haar bijdrage heeft kunnen leveren aan het door DBM gevoerde beleid. De ervaring die zij heeft opgedaan als gemeenteraadslid, maar misschien nog meer als moeder van 2 kinderen en als leerkracht lichamelijke opvoeding in Mariagaarde, maken dat zij voor volgende legislatuur duidelijke speerpunten voor ogen heeft die zij bij DBM en door DBM verwezenlijkt wenst te zien:

  • Een Malle waarin een gezonde en fitte levensstijl centraal staan. Met minder schoolse druk, en meer naschoolse sport- en speltijd.
  • De realisatie of verwerving van een nieuwe extra sporthal.
  • Realisatie van veilige fietspaden en ook correct gebruik van de fietspaden.
  • Een “veilig in het verkeer”-gevoelen, met aandacht voor attitude van chauffeurs en in de woonstraten “zone 30” met flankerende maatregelen. En politietoezicht.
  • Herbekijken van alle schoolomgevingen, waar mogelijk fietsstraten.
  • Plaatsen van voldoende en ruime fietsenstallingen over gans het grondgebied.
  • Een onbezorgd doch gecontroleerd uitgangsleven.
  • Een betere  communicatie binnen de gemeenteraad.

Sportievelingen, maar ook verantwoordelijke ouders, bij DBM is Kim uw kandidaat.

Gert Peeters, OCMW-raadslid en voorzitter

OCMW-raadslid, voorzitter DBM

Geboren en getogen in Oostmalle in een gezin van 3 kinderen. Intussen 45 jaar geworden. Al 18 jaar getrouwd met Inge Van Giel, voorwaar een sterke vrouw. Trotse vader van een dochter Lisse, 17 jaar, en een zoon Senne, 16 jaar.

Beroepshalve is Gert verpleegkundige, gespecialiseerd in MRI-scan en CT-scan, bij de grootste zorgverstrekker van België, het ZNA, in campus Stuivenberg. Het woon-werkverkeer doet Gert sinds 2010 met de fiets, tegenwoordig met de e-bike. Hulp verstrekken aan de medemens in nood is niet alleen het beroep, maar ook de hobby van Gert. Hij is namelijk vrijwillig brandweerman/ambulancier bij de brandweer van Malle in de graad van sergeant, ploegleider.

Gert is lid van het internationaal verbroederingscomité van Malle, waarbij Malle over de grenzen heen gepromoot wordt.

Van zijn 18 tot 21 zat Gert in de leiding van VKSJ tot verwondering en ergernis van de V. Nu volgt Gert zijn kinderen van nabij op: Senne bij de U17A van Oostmalle Sport, waarvan Gert de ploegafgevaardigde is en Lisse bij de harmonie Sint-Laurentius waar ze saxofoon speelt.

Van bijna even nabij volgt Inge Gert op bij zijn diverse stapjes in de wereld, als ze tenminste niet aan het werk is als verpleegkundige in het WZC Ter Bleeke in Malle.

Gert is sinds 2013 OCMW-raadslid; van 2013-2015 lid van het bijzonder comité en sinds 2015 tot nu lid van het vast bureau van het OCMW van Malle. Hij is sterk begaan met de sociaal zwakkeren in onze samenleving, met diegenen die dreigen uit de boot te vallen, die het lastig hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en die zich in onze administratieve en formele maatschappij moeilijk kunnen bewegen.
Nu het OCMW opgaat in het gemeentebestuur is er een grote taak weggelegd voor Gert om deze implementatie nauwlettend te begeleiden.

Wat zijn de politieke ambities van Gert, de voorzitter van DBM voor de komende 6 jaren:

  • Als 45-jarige wil hij het politiek beleid van deze bruisende, landelijke gemeente waar DBM al sinds 1994 deel vanuit maakt verder zetten, dit op alle vlakken, cultuur, sport, onderwijs, sociaal, enz.
  • Het verenigingsleven, de gebuurten, dorpsfeesten blijven ondersteunen blijft van primordiaal belang voor Gert.
  • Blijven investeren in betaalbare woningen voor onze jeugd en senioren zodat ook zij in onze gemeente kunnen blijven wonen. Dit tracht DBM mogelijk te maken met het toekomstige PPS Westmalle.
  • De dorpskernen ontlasten van het doorgaand verkeer door middel van de geplande ring met al zijn voor- en nadelen is al een uitdaging op zich.
  • Door de uitbreiding van het industriepark (Hooiberg/Ekham) zullen bestaande bedrijven de kans krijgen tot uitbreiding alsook nieuwe bedrijven de kans krijgen om zich in onze gemeente te vestigen.
  • Tot slot financieel gezond blijven om al het voorgaande tot een goed einde te kunnen brengen.

Met DBM door de jaren heen is Malle bruisend en guitig geworden zoals nooit voorheen!

Jolien Vrints, kandidaat

Solidariteit en verdraagzaamheid, duurzaamheid en gastvrijheid

Deze 22-jarige kleuterjuf is de jongste op de lijst DBM, met een zeer intens en gevarieerd engagement. Jolien weet wat de Malse jeugd van een gemeentebestuur verwacht. Zij is immers al 10 jaar lid van de scouts in Westmalle, waarvan 2 jaar in de groepsleiding. Jolien zal stevig in het oog houden dat wat door DBM voor de jeugd beloofd wordt ook wordt waargemaakt. Zoals de verwezenlijking van ruime en comfortabele jeugdlokalen in de PPS West.

Zoals gezegd zijn haar interesses zeer uiteenlopend. Zo heeft Jolien in verschillende producties meegespeeld van het lokale toneelgezelschap De Schalmei, geeft zij zwemlessen in het zwembad in Beerse en fungeert zij als hoofdmonitor op sportkampen voor kinderen.

Haar horizon reikt verder dan onze gemeentegrenzen, want zo heeft Jolien een buitenlandse stage van 3 maanden in Tanzania doorlopen, wat haar betrokkenheid bij de mondiale zaken heeft gewekt. Solidariteit en verdraagzaamheid, duurzaamheid en gastvrijheid zijn de waarden waarover Jolien binnen DBM zal waken.

Al blijft ook voor haar gelden dat zij graag in Malle woont en leeft en zich echt thuis voelt in een bruisend en aangenaam Malle. Zij weet dat DBM dit waarborgt.

Dave Kempenaers, kandidaat

Een “nog-beter-beleid”

Dave, 39 jaar, is in (vooral West)- Malle beter bekend als “Kempi”. Deze voormalige speler en jeugdtrainer van KVK Westmalle is intussen gehuwd met Tineke, en papa van Lis en Vic. Hij is praktijkleerkracht “bouw” in Merksem en woont met zijn gezin in de nieuwe wijk op en rond het voormalige Blauwvoetterrein.

Van de zijlijnpolitiek stapt Dave doelbewust naar de actieve politiek om deel te nemen aan het “maken” van onze gemeente.

DBM is voor Dave een vanzelfsprekende keuze: omdat DBM een echt onafhankelijke partij is, reeds 24 jaar van goed bestuur getuigt en het dichtst bij de bevolking staat.

Omdat DBM ook de echte wil tot vernieuwing, tot progressie toont met niet minder dan 11 nieuwe krachten die de beweging komen versterken. Ervaring gekoppeld aan enthousiasme: dé sleutel voor een ‘nog-beter-beleid’. En daar wil Dave op inzetten. Vooral ziet hij zijn inbreng in de sociale, culturele en sportieve tak van het beleid, met op de voorgrond het onderwijs.

Zeer concreet een greep uit de dingen die Dave graag verwezenlijkt zou zien:

  • Wonen, werken, schoollopen en vrijetijdsbesteding. Het zou allemaal samen in Malle moeten kunnen. Een nog ruimer aanbod, gekoppeld aan uitbouw van de infrastructuur is aangewezen. PPS West moet gerealiseerd worden.
  • De scholengemeenschap in Malle, goed voor meer dan 6.000 leerlingen, waarvan 4.200 in het secundair, moet gekoesterd en ondersteund worden op àlle vlakken.
  • Een betaalbare voor- en naschoolse kinderopvang, ook binnen de eigen school.
  • En waarom niet: de bouw van een eigen zwembad, al dan niet in een samenwerkingsverband.

Dave heeft ervaren dat DBM de meest geschikte partij is om deze doelen mee te bereiken.

Nicole Nagels, OCMW-raadslid

OCMW-raadslid

Nicole is 48 jaar en afgestudeerd als industrieel ingenieur electromechanica. Daarmee bewijst zij dat ook vrouwen thuis kunnen zijn in technische omgevingen.

Zij is gehuwd met Werner. Samen hebben zij drie kinderen (20 jaar, 16 jaar, 12 jaar).

Het gezin woont in de Blijkerijstraat. Nicole is zeer honkvast want haar ouderlijk huis is ook in de Blijkerijstraat. Eén van de oudste straten van de gemeente, niet het mooist ingericht, maar wel aangenaam om wonen. Dit wordt versterkt door de bewoners zelf, zoals door Nicole, die samen met enkele andere buren al sinds 2008 een speelstraat inricht in de Blijkerijstraat tijdens de grote vakantie.

Nicole werkt als ingenieur bij GET in Oostmalle en heeft voor en na dit werk haar handen vol met haar gezin, de huishouding, taxi spelen voor de kinderen enz.

Als oud-leidster van VKSJ (1987-1995) en als jonge werkende moeder vervoegde Nicole in 2011 de rangen van DBM om op haar manier bij te dragen aan een evenwichtig beleid in Malle.

Sinds 2016 is Nicole OCMW-raadslid en draagt zij op actieve wijze de boodschap uit van een verdraagzame, behulpzame, zorgzame, begripvolle, gastvrije, warmhartige leefgemeenschap. Waarden die Nicole en DBM hoog in het vaandel voeren.

Daarnaast is Nicole ook nog lid van de algemene vergadering en vrijwilliger van de VZW Domein de Renesse. Omdat erfgoed in stand moet worden gehouden. Omdat het kasteel van ons allemaal is en dan ook moet openstaan voor ons allemaal.

Daarnaast blijft haar focus gericht op volgende items :

  • als moeder van drie merkt ze dat er nog altijd gewerkt kan worden aan een veiliger Malle door o.a. het verder uitbouwen van fietspaden, van trage wegen, van schoolroutes, veilige schoolomgevingen
  • een groene, gezellige dorpskern en een beboste rand
  • een bruisend verenigings-, straat- en buurtleven
  • een continue bijstand aan jeugdverenigingen

Nicole is ervan overtuigd dat DBM hiervoor de meest geschikte partij is.

Steve Van Hoeck, kandidaat

Maak wonen in Malle betaalbaar.

Steve, intussen 44 jaar, heeft een huis gebouwd in de Waterlaet. Wellicht de minst goed onderhouden gemeenteweg in Malle. Maar wellicht ook de weg met de meest ingewikkelde eigendomsstructuur. Hoe dan ook, Steve neemt zich voor om de komende legislatuur de wegen, fiets- en voetgangerspaden in Malle mee in het oog te houden en probleempunten te signaleren.

Een grond kopen en er een huis op bouwen in Malle! Steve weet welke inspanningen dit kost voor jonge mensen, die toch zeer graag in onze mooie gemeente willen blijven wonen. Wonen betaalbaar maken is een eerste boodschap waar hij zich achter schaart.

Al een aantal jaren werkt Steve als zelfstandige “binnenhuisbouwer”. Alles wat met hout en aanverwanten te maken heeft behoort tot zijn vak. Als middenstander maakt hij dagelijks kennis met de specifieke problemen van het runnen van een zaak. Hij maakt deel uit van DBM omdat hij binnen deze beweging de wil en de visie aanwezig weet om de zelfstandigen daadwerkelijk bij te staan en te ondersteunen. Zelf wil hij zijn steentje bijdragen tot meer samenwerking tussen de middenstanders en eendrachtige acties. Met DBM en met op tijd en stond een trappist erbij moet dit voor Steve lukken.

Karine Stes, kandidaat

Voor een leefbaar en verbonden Malle, geef uw stem aan Karine.

Karine is op 30 mei 1970 ter wereld gekomen als oudste in een landbouwersgezin met 4 meisjes in Oostmalle. Zij ging er naar school, was er lid van de Roodkapjes, hield er van het buitenleven, van de bedrijvigheid op de boerderij, van het geanimeerde samenleven met haar zussen.

In de helft van haar leven is Karine de beek overgestoken en is zij samen met haar man Marc Augustijns in Westmalle gaan wonen. Daar is zij mama geworden van Stan, inmiddels 17 jaar. Stan ging naar de kleuter- en lagere school in de Horizon.

De betrokkenheid bij de opvoeding van Stan resulteerde bijna vanzelfsprekend in het engagement van Karine als lid van het Oudercomité van de Horizon en vervolgens als voorzitter van de schoolraad.

Waarom bijna vanzelfsprekend ?
Omdat Karine sinds 1994 professioneel in onderwijs en opvoeding geworteld is. Eerst als leerkracht, daarna als beleidsondersteuner en recent als pedagogisch adviseur in het buitengewoon onderwijs. Evident dat de focus van Karine binnen DBM naar de grote scholengemeenschap van Malle gaat. Investeren in jongeren en onderwijs, is zorg dragen voor ons kapitaal, ons kapitaal aan mensen.

Nadenken over hoe de dingen beter kunnen én oplossingen aanreiken, dat is de opdracht van DBM.

Maar het gezichtsveld van Karine is veel ruimer dan enkel het onderwijs. Zij geniet van het brede aanbod aan culturele activiteiten in Malle en van ongedwongen gezelligheid. Zij wil dan ook haar eigen boodschap en engagement binnen DBM aan en voor onze gemeente toevoegen : “Ik kom graag thuis in Malle en wil dat ook zo houden. In een groene en gastvrije gemeente kunnen de bewoners tot rust komen en hun batterijen opladen. Het rijke verenigingsleven zorgt voor voldoende afwisseling tussen sport, spel en cultuur. Niemand hoeft hier anoniem of eenzaam te zijn, in Malle proberen we zorgzaam met elkaar om te gaan. Ik wil meewerken aan het in stand houden van deze achtergrond.”

Ronny Jansen, kandidaat

Ronny is een doorduwer, Ronny is uw man.

Nog één van 1970, de derde al op de lijst DBM. Een nieuwkomer wel. Een betere omschrijving is: “Doorzetter zoekt nieuwe uitdaging.” En nog correcter “nieuwe uitdagingen”, want op 13 oktober trouwt hij met Patricia Strijbos. De dag nadien, 14 oktober, is hij uw kandidaat gemeenteraadslid van DBM.

Ronny, geboren en getogen Westmallenaar, is alom gekend als zaakvoerder van Taxi Era. Hij heeft al ontzettend veel mensen veilig op hun bestemming gebracht. Hij genoot verschillende opleidingen:

  • atletiek trainer
  • initiator
  • personal coach

En hij spreekt 5 talen : Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans.
Dit maakt van deze Mallenaar een wereldburger. En zoals hoger geschreven: een doorzetter, een karaktersterke persoonlijkheid, een atleet. Hij was finisher van de Spartathlon in 2012 en heeft gedurende jaren het duurlopen (meer dan 100 km) beoefend in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Griekenland. Daarbij kwam zijn talenkennis hem goed van pas.

Een ambassadeur van Malle. Als dusdanig ook erkend in onze gemeente want in 2013 ontving hij de Gulden Tripel, uit waardering en erkentelijkheid voor de uitstraling van en voor Malle.

Ronny wil dit ambassadeurschap nog meer geëngageerde gestalte geven door een actieve en concrete medewerking aan het lokaal gemeentebeleid, in de onafhankelijke setting van DBM.

Ronny vertegenwoordigt binnen DBM de middenstand, de zelfstandige ondernemers van Malle. Hij wil zich inzetten voor onze gemeente, waar rust en bedrijvigheid samengaan. Een gemeente waar het aangenaam is om te winkelen en om handel te drijven. Actiepunten zijn dan ook alvast de realisatie van attractieve dorpspleinen en winkelstraten, vooral in de PPS West, een stimulering van de kleinhandel, de wijkwinkels, de kleine zelfstandige.

Ronny weet dat DBM hier ook samen met hem voluit voor gaat.
Ronny is een doorduwer, Ronny is uw man.

Truus Boenders, kandidaat

Voor een sociaal en rechtvaardig Malle

Truus, 36 intussen, waagt zich voor de eerste keer in het verkiezingsgewoel in Malle. Voor de eerste, maar zeker niet voor de laatste keer. Want Truus heeft in alle fases van haar leven al bewezen dat zij verantwoordelijkheid durft opnemen en dat zij er ook echt voor gaat. Voorheen als leidster bij de VKSJ-Roodkapjes in Oostmalle, als actief lid van de Malmejo, als voorzitster van de jeugdraad in Malle in 2005-2006.

Truus kent als geen ander de problematiek van de jeugdbewegingen in Malle. Zij heeft mogen vaststellen dat het tekort aan afdoende lokalen en speelruimte door DBM kordaat werd en wordt aangepakt, wat in 2000 resulteerde in de nieuwe en vernieuwde jeugdlokalen in Westmalle en in 2012 in het jeugdcomplex in de Notelaar in Oostmalle.

Zij houdt mee in het oog dat er in het PPS project site West opnieuw gedegen ruimte en accommodatie voor de jeugdbewegingen wordt voorzien.

De drijfveer om aan politiek te doen is bij Truus in eerste orde ontstaan in de voetsporen van haar iets oudere zus Lien, die gedurende 2 legislaturen DBM in het OCMW-bestuur vertegenwoordigde. Waar de problemen van de zwaksten in onze samenleving prioritair aan bod komen. Ook deze van jongere mensen met opvoedingsproblemen.

En dat is ook beroepshalve de grote bekommernis van Truus als verantwoordelijke in het begeleidingshuis De Want in de Blijkerijstraat in Malle.

Dat maakt van Truus een belangrijke pion bij DBM. Omdat zij dagelijks met de problemen van jongeren in moeilijke thuis- en omgevingssituaties geconfronteerd wordt. Maar ook omdat zij telkens weer met haar team naar zorgoplossingen zoekt. Want ook zorg is een item van DBM. Daar wordt wel eens aan voorbij gegaan. Niet door Truus. Zij staat voor een sociaal en rechtvaardig Malle!

De boog kan niet altijd gespannen staan en daarom leeft Truus zich uit bij het damesvoetbal van Oostmalle Sport en bij de triatleten van de White Cliffs of Malle. Zij hecht belang aan het sportieve, maar nog meer aan ‘samen zijn’ en ‘samen doen’, aan vereniging en verbondenheid.

Allemaal terug te vinden in de doelstellingen van DBM.

Dominique Defossez

Gemeenteraadslid – Fractieleider DBM

Dominique is nog steeds in de fleur van zijn leven. Geboren in 1964 in een gezin met 9 kinderen is hij met het ganse gezin in 1969 terechtgekomen in Westmalle. Het opgroeien in het grote gezin heeft hem vele sociale vaardigheden bijgebracht, waaronder de kunst van het geven en nemen en het onderhandelen met veel diplomatie. Na een fijne jeugd in Westmalle is hij in 1990 gelukkig getrouwd met Suzy Dries, een mooie, immer positief ingestelde en gelukkige dame, die geboren en getogen is in Oostmalle.

Ook hier dus een minifusie.

Dominique en Suzy zijn de terecht fiere ouders van 3 twintigers: Yannick 26, Maxime 24 en Axelle 22. Yannick en Maxime zijn beide reeds werkzaam na gezwind hun studies te hebben volbracht resp. als master in de financiën en als master in de sociale economie. Axelle zet, na een jaar als werkstudent in Australië te hebben geleefd, haar studies biologie verder in ons thuisland.

Dominique is ervaringsdeskundige wat betreft tieners en twintigers, studenten en jonge werkenden. Hun zorgen, dun doelen, hun dromen, hun ontwikkeling.

In zijn gezin wordt sport hoog in het vaandel gedragen: een gezonde geest in een gezond lichaam is dan ook hun motto. Ieder van hen is zeer actief op sportief vlak, elk op zijn eigen niveau en kunnen. Vooral in volleybal bij Wovo, in voetbal, in tennis en vroeger in het handbal, waarin Dominique Belgisch Kampioen werd in 1992. Al speelt het sportieve leven van Dominique zich nu vooral langs de zijlijn af.

Zijn opleiding als industrieel ingenieur mechanica, zijn loyaliteit, zijn deskundigheid en leergierigheid zijn de hoofdingrediënten van zijn functie als leidinggevende binnen de internationale groep van Atlas Copco, waar hij al 28 jaar werkzaam is. Ook hier speelt de kracht van de continuïteit. Op zijn werk is hij heel nauw betrokken bij projecten rond klanttevredenheid en gebruiksvriendelijkheid. Twee belangrijke items in de dienstverlening van een gemeente, die dan ook zijn stevige aandacht krijgen. Naast het ICT-beleid, het aankoopbeleid, het beheer van goederen, middelen en mensen.

Zijn politiek motto vat hij als volgt samen: met een luisterend oor, zoveel mogelijk problemen en irritaties van de bevolking binnen de budgettaire en humanitaire mogelijkheden proberen op te lossen of te minimaliseren zonder voorafgaandelijke beloftes te formuleren. Al betitelt hij dit zelf als ietwat clichématig, toch is dit de juiste geest, de geest van DBM.

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Peter, 52 jaar, in de volksmond “den Timmer”, doet zijn familienaam alle eer aan, want dat is ook zijn beroep. Hoewel dit nu wat subtieler omschreven wordt als schrijnwerker, binnen- en buitenhuisinrichter, keukenbouwer. Zijn bedrijf is al vele jaren gevestigd aan de Zoerselbaan. Zelf woont hij aan de achterzijde ervan in De Schaggelen, samen met zijn vrouw Rit en hun 3  volwassen kinderen, waarvan er nu toch enkele hun vleugels uitslaan, ook professioneel. Eéntje zelfs als actrice, afgestudeerd aan het RITS in Brussel.

Den Timmer is een graag geziene figuur in Malle, vooral dan in Westmalle, waar hij aan zowat alle dorpsactiviteiten deelneemt. Hij is iemand die terzelfdertijd geniet en observeert, die opneemt wat de mensen, de man in de straat bezighoudt. En die kennis van zaken, die verzameling aan opgeslagen gegevens van de man in de straat, wil Peter nu benutten om het beleid meer naar de burger om te buigen. Om de betrokkenheid van de modale Mallenaar bij het politieke bedrijf te versterken.

Peter is vooral gekend als atleet, als grensverleggende loper. Zo nam hij deel aan de Marathon des Sables, een zesdaagse tocht door de Sahara, met dagelijks een marathon op het menu in barre omstandigheden. Zo liep hij al ontelbare marathons: in Antwerpen, Eindhoven, Tromsö (Midnight Sun Marathon) en nog vele andere loopwedstrijden of –evenementen zoals de Trappistenjogging, de 10-miles in Malle, de Antwerp Ultra, Malle-Scherpenheuvel-Malle, de dodentocht in Bornem (al 8 keer).

Een fenomeen, een klepper. En dat wil hij nu ook in de gemeentepolitiek bewijzen, bij DBM. Omdat hij gelooft in de rechte, faire en billijke koers die de dorpspartij DBM kenmerkt. Omdat hij net als DBM streeft naar een veilig, bedrijvig, geestdriftig, samenhorig Malle.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, den Timmer is er zo één!

Geef hem uw stem.

Ellen Boeckx, kandidaat

“Knalle in Malle!”

Ellen is 36 jaar en woont al 7 jaar in Westmalle. Zij had al een band met Malle want zij liep school in het Sint Jan Berchmanscollege, afdeling Latijn-Moderne talen en maakte terzelfdertijd ook al een beetje kennis met het uitgangsleven in Malle.

Na het SJB studeerde Ellen marketing aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen en sindsdien werkt zij als sales manager in de farmaceutisch-esthetische sector.

Politiek is nieuw voor haar maar het ligt haar wel. Zij is erg sociaal, heeft een brede vriendenkring, brengt regelmatig een bezoekje aan de Malse horeca, houdt van festivals en muziek, van verre reizen en van andere culturen.

Ellen wil graag haar steentje bijdragen aan het verder uitbouwen van een goed lokaal beleid en meewerken aan het nog gezelliger, beter en aangenamer maken van onze gemeente, Malle.

Bovendien is Ellen sportief: zij beoefende 15 jaar de paardensport met jumpings bij de regionale VOR. Zij is actief lid in de box van Crossfit Malle, zij gaat regelmatig skiën en golfen. Kortom een bezige bij en vrolijk van inborst.

Zij ijvert voor nog meer betrokkenheid van de bevolking bij het beleid. Daar ziet ze voor zichzelf een taak weggelegd binnen DBM: mensen activeren, motiveren, informeren. Er DBM op wijzen dat haar informatiekanalen actueler, breder, overzichtelijker en interactiever worden aangewend, to the point!

Zo is ze zelf ook: rechttoe, rechtaan.

Katrien Storms, kandidate

Een mensvriendelijk bestuur

Katrien is één week na mei ’68 geboren, nl. op 7 juni 1968. Zij heeft dat ietsje revolterends toch mee gekregen uit die dagen. Haar artistieke aanleg komt van moeders kant, van May Claerhout die in 2000 en 2006 de DBM-lijst versterkte. Haar authenticiteit en nuchtere natuurlijkheid van haar vader Armand Storms. Graag had zij ook iets meer van diens muzikaliteit geërfd.

In 2012 was zij een eerste maal kandidaat bij DBM.

Sindsdien heeft haar leven enkele omwentelingen gekend. Gescheiden, met de 2 dochters  gaan inwonen bij haar ouders, niet langer alleen huisvrouw, maar ook werkzaam bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen als bootman, opnieuw de liefde ontmoet, hertrouwd. Andere passies zoals vliegen en alles wat erbij hoort. Toch blijft zij de symbiose van mensen, dieren, planten nastreven en vooral leren gelukkig zijn in elke fase van het leven.

Katrien is een echte vrouw, eentje die haar mannetje kan staan. Dat wil Katrien ook bewijzen in en via DBM. Wat zij vooral wil is van dichtbij in de gemeente toezien op een mensvriendelijk bestuur. Op een beleid dat onze omgeving, de natuur, de creativiteit en de diervriendelijkheid koestert.

Zij heeft ervaren dat dit in Malle het best is terug te vinden bij DBM.

Carl Rens, nestor van DBM

Eén van onze nestors.

Sinds 2012 op pensioen, na gedurende 39 opeenvolgende jaren als vertegenwoordiger bij dezelfde firma gespecialiseerd in kruiden en specerijen gewerkt te hebben. Die vele jaren dienst bewijzen het vakmanschap en de loyaliteit die Karl kenmerken. Ook bij DBM. In 1994 heeft hij DBM mee opgericht en al 24 jaar is hij ook een trouwe vertegenwoordiger van DBM. Eerst in de sportraad en vervolgens van 2001 tot 2006 als gemeenteraadslid. Wat graag zou hij dit zitje terug verwerven. Hoewel hij dat niet nodig heeft om bezig te zijn. Hij heeft er 25 jaar in de voetbalwereld opzitten, op het veld en in de zaal, maar zijn grote liefde gaat toch uit naar de fiets, als bestuurslid van wielerclub ‘De Rappe Spurters’ en van KWV Toeristenclub.

Karl is intussen al 51 jaar getrouwd met Jeanne. De gouden bruiloft hebben zij nog met alle broers van Karl kunnen beleven. Intussen zijn 2 van hen overleden en dat weegt. Maar gelukkig zijn er de kinderen Geert en Kurt, de schoondochter en de kleinkinderen. Want het gezinsleven vormt een belangrijke pijler in het bestaan van Karl. De jaarlijkse gezinsvakantie in Duitsland/Oostenrijk is dan ook telkens een hoogtepunt.

U hoort Karl elk jaar als omroeper op de braderij en bij Cois van Florkes is hij stevig consument.

Karls aandacht gaat in de eerste plaats uit naar een degelijk sportief beleid, met voldoende voorzieningen en kansen voor alle sporten: atletiek, mountainbike en wielerkoersen in het bijzonder.

En als fikse zeventiger toch ook naar ruimte – in de brede betekenis van het woord – voor senioren: ontspanningsmogelijkheden, ontmoetingsplaatsen, activiteiten, wonen, mantelzorg.

Karl houdt bij DBM wat dat betreft de vinger aan de pols.

Elke Bartholomeussen, kandidaat

Een knaller die absoluut thuishoort bij DBM!

Elke, 42 jaar, heeft de ideale leeftijd om zich politiek te manifesteren. Een stukje verleden om uit te putten en een hele hoop toekomst om naartoe te leven. Maar vooral een goed gevuld, kwaliteitsvol nu.

Elke woont samen met haar partner Luc Elst en hun 2 kinderen Lennert (13 jaar) en Amber (9 jaar) in het Kwaad Einde te Oostmalle. Al laat de straatnaam iets anders vermoeden, toch een goedaardige, gezellige buurt met vele jonge gezinnen aan een heel ruim gemeentelijk speelplein.

Elke heeft haar weg helemaal gevonden in Malle. Zij werkt al 23 jaar bij Etap in de productie. Zij is lid van KVLV, waar zij geregeld aan activiteiten deelneemt. En Elke is vooral sportief. Dat zit in haar genen. Haar vader en broers waren getalenteerde voetballers. Eén van hen, Joël, heeft het zelfs tot international gebracht. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat sport in haar gezin centraal staat. Haar zoon Lennert speelt bij de U15, zij zelf bij de dames en sinds kort maakt Elke deel uit  van het jeugdbestuur van Oostmalle Sport. In de zomerperiode pikt Elke af en toe een triatlon mee als lid van de White Cliffs van Malle. Dochter Amber heeft helemaal haar ding gevonden bij turnkring Rap en Knap.

Het zijn allemaal echte Mallenaren geworden en ze hebben daar ook een goed gevoel bij. Dat gevoel wil Elke doorgeven aan iedereen die in Malle woont.

Daarom heeft zij ook gekozen voor DBM. Om er binnen DBM op toe te zien dat er voldoende opleidingsmogelijkheden zijn voor de kinderen: muzikaal, cultureel, sportief, meer ruimte, veilige fietspaden, voldoende groen, een leuke omgeving.

En als ervaringsdeskundige, omdat werk in eigen dorp belangrijk is: beschikbare ruimte voor bedrijven, ondersteuning van fietsvergoedingen, promotie van lokale producten. Een hele boterham voor een neofiet, maar wel eentje die van wanten weet.

Jean-Marie Smets, kandidaat

Maak onze gemeente groener, veiliger, lekkerder.

Jean-Marie is 63 en toch een nieuwkomer bij DBM. Omdat hij 30 jaar van zijn leven heeft doorgebracht als meesterkok in de keuken van zijn gerenomeerde restaurant De Eiken aan de Lierselei in Oostmalle en dit nu achter zich heeft gelaten. Een fijnproever, maar ook een fijne mens. Gepassioneerd door zijn vak, zijn roeping. Een keukenkunstenaar. Elke dag opnieuw strevend naar het meest kwaliteitsvolle, harmonieuze, smaakpapillenstrelende gerecht. Tot tevredenheid van zijn nochtans veeleisende cliënteel.

Zijn professionalisme werd in binnen- en buitenland gewaardeerd. Zo behaalde hij diverse prijzen en onderscheidingen:

  • winnaar van De Gulden Sporen van de Vlaamse Gastronomie
  • winnaar Pinotage en Food wedstrijd
  • winnaar van 2 gouden medailles van de Regional Flavours of Europe Cup
  • winnaar Sint-Antonius prijs (na de Karmeliet van Brugge, vóór de Comme Chez Soi!)
  • gedurende 13 jaren onafgebroken houden van een Michelinster
  • en bovenal de Gulden Tripel

Die laatste prijs draagt Jean-Marie in het hart. Omdat hij samen met zijn vrouw Huguette trots is om in Malle te wonen, te leven, te werken en dit ook uitstraalt. Een waardig ambassadeur van onze gemeente.

En dat wil Jean-Marie nu ook in het gemeentelijk beleid nastreven. Fier op wat hijzelf “de mooiste gemeente van Vlaanderen” noemt. Geëngageerd om deze gemeente nog levendiger, groener, veiliger en – in zijn terminologie – nog lekkerder te maken. Daarom is Jean-Marie ook toegetreden tot DBM. Omdat kiezen voor DBM kiezen is voor zekerheid, voor samenhang, bescherming en bovenal goed en consequent bestuur met een hart voor Malle.

Rita Van Gelder, kandidaat

Ondersteun vrijwilligerswerk

Rita, geboren in 1962, woont intussen 12 jaar in Malle en heeft zich samen met haar man, Kris Huysmans, al stevig ingeworteld in onze gemeente. Kris is zelfstandig ondernemer en is momenteel voorzitter van de VZW Bedrijvenpark Malle. Het gezin telt 4 kinderen: 3 dochters en 1 zoon, die intussen voor 4 kleinkinderen hebben gezorgd.

Rita is na haar huwelijk gestopt met werken om zich fulltime met de opvoeding van de kinderen bezig te houden. Daar hecht zij veel belang aan, één van de basisopdrachten van haar leven. Er zijn voor haar man, voor haar kinderen, voor haar familie, voor haar buren. In een gemeente is het belangrijk dat iedereen er is voor iedereen. Het bestuur is er voor de inwoners, maar vooral moeten de inwoners er voor elkaar zijn met ondersteuning van het bestuur. Die visie wil Rita binnen DBM bewaken.

Daarnaast is vrijwilligerswerk ook belangrijk in haar leven. Zij zet zich in :

  • als vrijwilliger voor de Minder Mobielen Centrale in Malle
  • voor de administratie van de VZW Talmid, een zendingsorganisatie in Roemenië
  • voor de organisatie van de keuken voor christelijke kampen voor kinderen, tieners en jongeren via PJV Vlaanderen

Binnen DBM zal Rita erover waken dat vrijwilligerswerk voldoende gewaardeerd, gerespecteerd en gesteund wordt.

Jan Van Aelst, gevestigde waarde bij DBM

Eén van de pioniers van DBM.

De stille kracht vanaf het begin. Letterlijk stil, want Jan is doof en gebruikt gebarentaal. Dit belet hem niet om zich actief te manifesteren in het dorpsleven. Hij werkte onder het PWA-statuut bij de brandweer in Malle, waar hij zich o.m. bezig hield met het onderhoud van de meer dan 2.300 hydranten op ons grondgebied. Sinds 2 jaar is Jan met pensioen, maar hij vertoeft nog graag in de biotoop van de brandweer.

Jan is gehuwd met Greta Van Hoeck, eveneens gehoorgestoord. Samen zijn zij de ouders van Kim en Tom die intussen al het “vertaalwerk” naar hun ouders toe beheersen. De aanwezigheid van Jan in onze beweging is een voortdurend signaal dat DBM de inschakeling van de andersvalide in het sociale, culturele en sportieve leven in Malle bovenaan op de agenda moet zetten.
Voor diegene die niet kan zien, die niet kan gaan, die niet kan horen, die niet kan lezen, die niet kan spreken, die zich niet kan verplaatsen, moeten in de openbare gebouwen en bij politieke activiteiten de nodige aanpassingen gebeuren. Vanuit het Sociaal Huis moet een ondersteuningssysteem worden opgezet als opvang voor ieder specifiek ongemak.

Jan is levenslustig en dynamisch en hij heeft DBM geleerd dat een beperking een volwaardige deelname aan het maatschappelijk leven niet in de weg staat. Die levensles wil hij blijven uitdragen in Malle bij DBM.

Zoë Verbaeten, kandidaat

De jeugd moet in Malle kunnen blijven uitgaan.

Weerom een echte jongere met haar 27 jaar. Een vitale, levenslustige, goedlachse vrouw. Niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. In haar job als grafisch vormgever waarin zij haar creatieve energie kwijt kan. Als helper in de Missing Link, de zaak van haar ouders, in hartje Westmalle.

Het bruisende nachtleven in Malle is al jaren haar terrein. En haar bekommernis. Daarom heeft zij besloten zich actief te engageren voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het uitgangsleven. Zij blijft ijveren om het open te houden in Malle. Mits klare afspraken tussen overheid en uitbaters of organisatoren van fuiven omtrent lawaaihinder en voorkoming van vandalisme. Mits een verdraagzame attitude van de buurt, mits respect van de nachtuilen voor de buurt.

De jeugd moet in Malle kunnen blijven uitgaan en dat is meteen de belangrijkste drijfveer van Zoë om met DBM aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen.

Femke Feskens, kandidaat

DBM en Femke houden het voor u open!

Femke, intussen 35 jaar, figureert voor de tweede keer op de lijst DBM. Hoewel, figureren is niet het juiste woord. Zich kandidaat stellen voor een gemeenteraadsverkiezing getuigt van engagement, van vista. En dat heeft Femke.

Sociaal bewogen, open minded. Zij weet wat er leeft in Malle, en veel breder in onze samenleving. Als bediende is zij vertrouwd met wat er op de werkvloer leeft. Daarnaast is zij regelmatig aan de slag als tapster/dienster in de Missing Link. Zij voelt wat jongeren bezighoudt, wat hen beroert, wat hen beangstigt, wat hen blij en uitgelaten maakt.

Femke vertoeft graag onder de mensen en veel mensen dragen haar een warm hart toe.

Femke is levenslustig en geniet zoveel het kan van haar jonge leven. Zij wenst dit alle jongeren toe en zal er alles aan doen opdat het uitgangs- en omgangsleven in Malle soepel en vlot kan blijven verlopen.

OCMW-raadslid

Wie Wilfried niet kent woont nog niet lang in Malle want hij is wellicht de meest vermaarde horeca-uitbater uit onze gemeente. Al zesendertig jaar zorgt hij op zelfstandige wijze en met succes voor de start, herstart of doorstart van een aantal cafés, dancings, herbergen, brasseries zoals “Take 5”, “Missing Link”, “’t Vermoeden”, “Poco Loco” en momenteel “De KZ, Klein Zwitserland”. Allemaal gevestigd in Westmalle.

In Westmalle is Wilfried op 3 augustus 1959 geboren en vervolgens getogen, gepokt en gemazeld. Hij is er gekend als organisator van vele evenementen en feestelijkheden, als DJ en als zanger van een live band.

Sinds 2012 maakt Wilfried zijn ervaringen ten nutte in de gemeentepolitiek, via DBM. Omdat DBM een onafhankelijke en maatschappelijk zeer geëngageerde partij is.

Wilfried verlangt van een gemeentebestuur dat kansarmen en minderbegoeden worden begeleid, dat de verzuchtingen van de kleine zelfstandige worden in- en opgelost, dat alle dossiers, op gelijk welk vlak, waarin “de gewone man” verdedigd moet worden, echt ter harte worden genomen.

Precies die reeds in 2012 geformuleerde verzuchting heeft hij zeer concreet mogen en kunnen waarnemen als raadslid van het OCMW en als lid van het Bijzonder Comité van het OCMW van Malle. Taken die hij discreet maar met veel kennis en kunde heeft vervuld.

Daarnaast is het de ambitie van Wilfried om het feestniveau in Malle nog op te drijven, wat hem betreft zeker in de deelgemeente West, en om in samenwerking met de Horeca van Malle nieuwe projecten uit de grond te stampen.

Voorwaar sterke doelstellingen van deze onvervalste DBM-er!

Jules Mintjens, schepen en lijstduwer

Schepen & Lijstduwer

Jules is een rasechte Westmallenaar. Geboren in volle oorlogstijd in 1943. Gehuwd met Gerd Van Looy, vader van Tom en Leen, grootvader van Noa, Lexi en Lais.

Zijn basiswijsheid heeft hij in de gemeentelijke “jongensschool” opgedaan en na het Sint-Jan-Berchmanscollege is dit uitgemond in een diploma van Licentiaat in de Handelswetenschappen en Economie aan de UFSIA. Man met karakter als hij is, combineerde hij zijn studies met topsport, als speler van Berchem Sport in de hoogste nationale afdeling van de Voetbalbond.

Jules is medestichter van het bedrijf NV Meubelfabrieken Karel Mintjens samen met zijn overleden broer Karel en broer Frans. Hij geniet het respect van iedereen die te maken heeft met dit mooie bedrijf van Malle.

De basisgedachte van Jules, en die van zijn broers, is steeds geweest dat een goed zakenman zijn principes in de sport moet aanscherpen: training, uithouding, groepsgevoel, eendracht, karakter en vertrouwen.

Het zijn allemaal eigenschappen van Jules: als voetballer bij Berchem Sport en vervolgens als trainer van FC Blauwvoet Westmalle, als speler en coach van de voetbalploegen van FC K. Mintjens, als actief wielertoerist in de internationale Wielerploeg van Karel Mintjens.

En in het legendarische jaar 2000, het jaar van Keizer Karel, werd Jules in het stadhuis in Brugge tot Ridder geslagen in het internationaal broederschap van de orde van Het Gulden Vlies. Een echte ambassadeur voor Vlaanderen, en vooral voor Malle. Een DBM-er. Een industrieel die het klappen van de zweep kent en Malle als economisch knooppunt sterk behulpzaam is.

Inzet en bekwaamheid zijn zijn troeven. Inzicht en durf eveneens. Dit heeft hij intussen ook bewezen als schepen van openbare werken en van financiën. Op zijn koersfiets doorkruist hij de gemeente om de eerste getuige te kunnen zijn van de openbare werken in uitvoering over heel het  grondgebied van Malle.

Zijn dossierkennis, zijn vaardigheden op financieel gebied, zijn aangeboren reflex om de knip op de beurs te houden en zijn intussen legendarische poëtische beschouwingen maken van Jules een markante schepen.

Zijn realisaties als Schepen van Openbare Werken heeft u in vorige folders allemaal kunnen lezen. Onder leiding van Jules, als Schepen van Financiën, bekwam Malle van prof. Matthys (VUB en UGent) een kwotering van 8,5 op 10 voor haar financieel beleid. Dat is grote onderscheiding. Die pluimen mag Jules, en met hem DBM, op zijn hoed steken.

Gene kul, stem voor de Jules!

Heb je een vraag of boodschap voor ons?

We horen graag van u.