Gemeente- en OCMW-raadsleden

Jules Mintjens - Eerste schepen
°1944

Bevoegdheden: financiën, openbare werken, groendienst, gemeentelijk patrimonium, erfgoed en nutsvoorzieningen.

 

Jules Mintjens - SchepenJules was de eerste 6 jaar van de eenentwintigste eeuw fractieleider van DBM in de gemeenteraad. In 2000 voelde Jules zich geroepen om als verantwoordelijk Mallenaar en wijze man het open en gezonde beleid van DBM te steunen. Dat engagement was belangrijk voor DBM.

Jules is een rasecht Westmallenaar. Geboren in volle oorlogstijd in 1943. Gehuwd met Gerd Van Looy, vader van Tom en Leen, grootvader van Noa, Lexi en Lais.

Zijn basiswijsheid heeft hij in de gemeentelijke “jongensschool” opgedaan en na het St.-Jan-Berchmanscollege is dit uitgemond in een diploma van Licentiaat in de handelswetenschappen en Economie aan de UFSIA. Man met karakter als hij is, combineerde hij zijn studies met topsport, als speler van Berchem Sport in de hoogste nationale afdeling van de Voetbalbond.

Jules is medestichter van het bedrijf NV Meubelfabrieken Karel Mintjens samen met zijn overleden broer Karel en broer Frans. Hij geniet het respect van iedereen die te maken heeft met dit grootste bedrijf van Malle.

De basisgedachte van Jules, en die van zijn broers, is steeds geweest dat een goed zakenman zijn principes in de sport moet aanscherpen: training, uithouding, groepsgevoelen, eendracht, karakter.

Het zijn allemaal eigenschappen van Jules : als voetballer bij Berchem Sport, en vervolgens als trainer van FC Blauwvoet Westmalle, als coach en trainer van de voetbalploegen van FC K. Mintjens, als actief wielrenner van de Internationale Wielerploeg van Karel Mintjens.

En in het legendarische jaar 2000, het jaar van Keizer Karel werd Jules in het stadhuis in Brugge tot Ridder geslagen in het internationaal broederschap van de orde van Het Gulden Vlies. Een echte ambassadeur voor Vlaanderen, en vooral voor Malle. Een DBM-er. Een industrieel die het klappen van de zweep kent en Malle als economisch knooppunt sterk behulpzaam zal zijn.

Inzet en bekwaamheid zijn zijn troeven. Inzicht en durf eveneens. Dit heeft hij intussen ook bewezen als schepen van openbare werken en van financiën. Op zijn koersfiets doorkruist hij de gemeente om de eerste getuige te kunnen zijn van de openbare werken in uitvoering over heel het grondgebied van Malle.

Zijn dossierkennis, zijn vaardigheden op financieel gebied, zijn aangeboren reflex om de knip op de beurs te houden en zijn intussen legendarische poëtische beschouwingen maken van Jules een markante schepen. De DBM schepen pur sang!