Gemeente- en OCMW-raadsleden

Jan Boeckx - Gemeenteraadslid
°1946

Jan Boeckx - Gemeenteraadslid, fractieleider DBMJan stond van boven in de 2° kolom. Omdat hij, van onze lijst, het meest ervaring heeft. Hij is de enige die voor de oprichting van DBM in 1995 al raadslid was. Hij heeft er dus al 23 jaar opzitten waarvan 12 als schepen.

Jan was eerst verantwoordelijk voor sociale zaken, sport en landbouw. Vervolgens was Jan schepen van milieu, landbouw, sport en jeugd. Al lijkt dit alles nogal ver uit mekaar te liggen, het zijn toch thema’s waarin Jan zeer beslagen is. Hij heeft ervoor gezorgd dat de Pinkeltjes ingericht en gestart zijn, net zoals Handicar en de mindermobielencentrale. PWA, LOGO, wijkwerking: schepen Jan Boeckx heeft er zijn hand in. Jan is nog steeds actief sporter. Vooral fietsen is zijn bezigheid, met de ploeg van Karel Mintjens of met de Tornadospurters.

Hij is één van de koptrekkers in de ritten naar onze internationale verbroederingsgemeenten.
Tijdens de eerste legislatuur werd een tweede sporthal gebouwd en de bestaande vernieuwd.
Tijdens de volgende legislatuur werden bijkomende sporthallen gehuurd van de scholen, werd in Westmalle en in Oostmalle een nieuw voetbalveld aangelegd.

Met Mariagaarde werd een overeenkomst van medegebruik van de nieuwe volwaardige atletiekpiste aangegaan. Sportplus voor senioren is van start gegaan.  Een overdekt petanqueveld stond in de planning. In Oostmalle werden onder impuls van Jan de gronden “Princen” achter het ontmoetingscentrum verworven wat perspectief biedt voor jeugd- en andere lokalen.

De boerenstiel ligt hem als boerenzoon nauw aan het hart. Jan is nog lid van de VZW Domein de Renesse en lid van Kon. Harm. St.-Laurentius en van BGJG.

Vooral is Jan al lang geleden getrouwd met Paula en is hij vader van 2 dochters en 1 zoon, die gemakshalve ook Jan genoemd werd, omdat er toch één Jan regelmatig thuis zou zijn. Zijn werk als ingenieur, hoofd technische dienst Meubelfabrieken Karel Mintjens zit erop. Hij is op pensioen.
Maar in de gemeenteraad en binnen DBM is hij erg actief. Het overdekt petanqueveld en de Finse piste zijn intussen een feit.

Jan bijt zich intussen meer vast in dossiers van ruimtelijke ordening en leefmilieu en draagt als voorzitter van DBM de verantwoordelijkheid voor de rechte, faire en billijke koers die de dorpspartij DBM kenmerkt.