Gemeente- en OCMW-raadsleden

Dries Van Dyck - Derde schepen
¬į1976

Bevoegdheden: cultuur, bibliotheek, toerisme, automatisatie/ICT, communicatie,
middenstand en feestelijkheden.

 

Dries Van Dyck - SchepenDe helft van de tweeling die hij vormt met Bert, zij zijn immers samen ter wereld gekomen op 29/11/75.
De helft ook van het ouderpaar dat hij vormt met Anja, met wie hij samen 2 kinderen heeft.

Dries scoorde vooral goed op 8 oktober 2006 en werd verkozen als gemeenteraadslid.
Als vertegenwoordiger van een generatie die beseft dat de jongeren van vandaag de toekomst van morgen beheersen, wil Dries dat er voldoende structuren worden opgezet voor en kansen worden geboden aan jongeren, aan werkzoekenden, aan beginnende zelfstandigen, aan ontluikend talent.

Dries beoefent een eerder speciaal beroep: glasinstrumentenmaker. Daarom vertoeft hij heel veel in Delft (Nl). Zijn beroep is ook zijn hobby: het vervaardigen van allerlei sierglas. Hij is overigens ondervoorzitter van de Belgische Vereniging van Glastechnieken.

Meest bekend bij het publiek, zeg maar het jonge publiek, is hij als explosieve drummer bij de vroegere hardcoregroep Convict en intussen bij Diesel en Dust. Dries is mede-organisator van Pop in Malle en soms doe hij nog wel eens de shoes aan bij de veteranen van Oostmalle Sport.

In de Malmejo is hij stevig consument, net zoals in de kantine van de sjotters en in de Valk.
Na het overlijden van DBM boegbeeld Jan Van Roey, werd Dries verkozen als schepen, verantwoordelijk voor cultuur, bibliotheek, internationale verbroedering, middenstand en ICT.
Dries is een bezige bij, is alomtegenwoordig, onderkent de problematieken in zijn vakdomeinen en stelt zich ten dienste van de bevolking.