Gemeente- en OCMW-raadsleden

Dominique Defossez - Gemeenteraadslid
°1965

Dominique Defossez - GemeenteraadslidDominique is in de fleur van zijn leven. Geboren in 1964 in een gezin met 9 kinderen is hij met het ganse gezin in 1969 terechtgekomen in Westmalle.

Het opgroeien in het grote gezin heeft hem vele sociale vaardigheden bijgebracht, waaronder de kunst van het geven en nemen en het onderhandelen met veel diplomatie. Na een fijne jeugd in Westmalle is hij in 1990 gelukkig getrouwd met Suzy Dries, een mooie, immer positief ingestelde en gelukkige dame, die geboren en getogen is in Oostmalle.

Ook hier dus een minifusie. Ondertussen is hij een hardwerkende vader van 3 snel opgroeiende kinderen tussen 15 en 19 jaar oud, dus volop in de adolescentie, wat hem voldoende voeling zou moeten geven met mogelijke vragen en eisen van de jeugd.
In zijn gezin wordt sport hoog in het vaandel gedragen : een gezonde geest in een gezond lichaam is dan ook hun motto. Ieder van hen is dan ook zeer actief op sportief vlak, elk op zijn eigen niveau en kunnen. Vooral in volleybal bij Wevoc, in voetbal, in tennis en vroeger in het handbal, waarin Dominique Belgisch Kampioen werd in 1992.

Als leidinggevende van een IT ondersteunende organisatie (+/-200 medewerkers) binnen een internationale groep zijn het opstellen van budgetten en planningen, het onderhandelen, het hard werken en het nemen van moeilijke beslissingen, hem zeker niet vreemd. Zijn opleiding als industrieel ingenieur electro-mechanica is een solide basis. Zijn politiek motto vat hij als volgt samen : met een luisterend oor, zoveel mogelijk problemen en irritaties van de bevolking binnen de budgettaire en humanitaire mogelijkheden proberen op te lossen of te minimaliseren zonder voorafgaandelijke beloftes te formuleren. Al betitelt hij dit zelf als ietwat clichématig, toch is dit de juiste geest, de geest van DBM.

Na het overlijden van wijlen schepen Jan Van Roey, maakt Dominique deel uit van de gemeenteraad waar hij zich doet opmerken als specialist in ICT en waar hij zich focust op het sportbeleid.